«Gazeta.uz» pazandachilik sahifasi bo‘lmish Zira.uz bilan birgalikda bahoriy mavsumda asosan xamirdan tayyorlanadigan mazali va foydali ko‘katli pishiriqlar retseptlari ro‘yxatini taqdim etadi.

Ko‘k somsa

zira.uz

Bu somsalarni chiroyli chiqishi uchun cho‘pchalarda terib chiqsa ham, alohida-alohida tugib chiqsa ham bo‘ladi.

Ko‘katli to‘rtburchaklar (bichak)

zira.uz

Bu taom asosan Samarqand viloyatida keng tarqalgan bo‘lib, oddiy osh xamirdan tayyorlanadi.

Tvorog va ko‘katlardan somsa

zira.uz

Tayyor qatlamali xamirdan tez va mazali tvorog va ko‘katlar solib pishirilgan somsalar.

Oddiy xamirdan somsa

zira.uz

Oddiy xamirdan yupqa qilib yoyilgan ko‘k somsa.

Qatlamali xamirdan qilingan pishloq va ko‘katli o‘ramalar

zira.uz

Bunday o‘rama nachinkasiga ta’bga qarab har xil masalliqlardan solish mumkin, masalan, qovurilgan qiyma, tuxum va ko‘k piyoz, kartoshkali pyure, tovuq va qaynatilgan guruch va hokazo.

Ko‘katli qatlama

zira.uz

Qatlama — mazali va to‘yimli non hisoblanib, uni tayyorlashning juda ko‘p usullari mavjud. Uni pechda yoki tovada pishirish mumkin.

Pishloq va ko‘katli dangasa pirojkalar

zira.uz

Ushbu pirojkalar xamirturushsiz va juda yumshoq, xushbo‘y, mazalidir.

Uyda tayyorlangan qatlama xamirdan pishirilgan ko‘k somsa

zira.uz

Antiqa usulda tugiladigan ko‘katli somsa retsepti.

Ko‘katli «Piramida» somsasi

zira.uz

Somsaning noodatiy ko‘rinishi barchaga yoqishi aniq, xamirini tayyorlash esa sizga qiyinchilik tug‘dirmaydi.

Yanada ko‘proq retseptlar — Zira.uz saytida.

Facebook: fb.com/zirauz
Instagram: @zirauz
Telegram (o‘zbek tilida): t.me/zirauzuz
Telegram (rus tilida): t.me/zirauz
Telegram chat-guruh: t.me/zirauz_chat
Tahririyat telefon raqami: (+99878) 148−15−55
Telegram: (+99899) 837−15−15.