Газета.uz пазандачилик саҳифаси бўлмиш Zira.uz билан биргаликда турк ошхонасининг таомлари рецептлари рўйхатини тақдим этади.

Туркча лахмажун


Лахмажун — турк ошхонасига мансуб бўлган, машхур шарқ таомидир. Қолаверса уни арманча, туркча ёки арабча пицца ҳам деб аташади.

Ясмиқли туркча крем-шўрва


Туркияда бу шўрвани жуда кўп тайёрлашади ва ҳар бир пазанданинг ўз рецепти бор. Ушбу хушбўй шўрва лимон бўлаги билан дастурхонга тортилади — лимон шўрвага сиқиб истеъмол қилинади.

Ревани — туркча манник


Ревани — буғдой ёрмасидан тайёрланиладиган, устига қиём қуйиладиган жуда мазали ва серсув пирогдир. Бу пишириқ барча ширинликларни севувчиларга ёқиши аниқ.

Туркча бурек


Турк ошхонасининг севимли таомларидан бири — туркча бурекдир. Бу пирогни ҳар хил асослардан пишириб, янгидан-янги таъмли таомлар билан оила аъзоларингизни хурсанд қилинг.

Туркча симитлар


Симитлар деб, усти ширин қарсилдоқ, ичи эса момиқдек юмшоқ пишириқларга айтилади.

Туркча ёнғоқли пирог


Ниҳоятда юмшоқ ва мазали бўлиб пишадиган мана бундай пирог сизга ёқиши шубҳасиздир.

Янада кўпроқ рецептлар — Zira.uz сайтида.

Facebook: fb.com/zirauz
Instagram: @zirauz
Telegram (ўзбек тилида): t.me/zirauzuz
Telegram (рус тилида): t.me/zirauz
Telegram чат-гуруҳ: t.me/zirauz_chat
Таҳририят телефон рақами: (+99878) 148−15−55
Telegram: (+99899) 837−15−15