26 yanvar kuni prezident Shavkat Mirziyoyev «Oziq-ovqat texnologiyasi va muhandisligi xalqaro institutini tashkil qilish chora-tadbirlari to‘g‘risida»gi [PQ-22-sonli] qarorga imzo chekdi. Bu haqda Adliya vazirligi xabar bermoqda.

Qaror bilan oziq-ovqat sanoati bilan bog‘liq 3 ta muassasa tashkil topmoqda. Bular:

  • Oziq-ovqat texnologiyasi va muhandisligi xalqaro instituti;
  • Institut huzurida Agrobiznes subyektlari salohiyatini oshirish markazi — Capacity Building Center;
  • Oziq-ovqat texnologiyasi va muhandisligi xalqaro instituti huzuridagi Qo‘qon oziq-ovqat sanoati va xizmat ko‘rsatish texnikumi.

Institutning asosiy vazifalaridan biri oziq-ovqat mahsulotlarini qayta ishlash sohasida kichik va o‘rta biznes uchun raqobatbardosh texnologiyalar, jarayonlar va tarmoqlarni rivojlantiradigan mukammal texnologlar, yetuk kadrlar va biznes rahbarlarini tayyorlash hisoblanadi. Muassasada o‘qitish ingliz, rus va o‘zbek tillarida bo‘ladi. Kunduzgi, sirtqi va masofaviy ta’lim shakllari mavjud.

Shuningdek, 2024−2025 o‘quv yilidan institutda bakalavriat ta’lim yo‘nalishlari bo‘yicha dual ta’lim tizimi joriy qilinadi.

2024 yil 1 yanvardan institutning ilmiy salohiyatini oshirish uchun oziq-ovqat sanoati va uni qayta ishlash bo‘yicha ilmiy pedagogik kadrlar (tayanch doktorantura (PhD) va doktorantura (DSc) tayyorlash tizimi yo‘lga qo‘yiladi.

Texnikumni muvaffaqiyatli tamomlagan bitiruvchilar institutga sohaga mos bo‘lgan bakalavriat ta’lim yo‘nalishlari bo‘yicha kirish imtihonlarisiz yakka tartibdagi suhbat orqali 2-kursdan to‘lov-kontrakt asosida qabul qilinadi.